Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ


Χθες οικογενειακώςς πήγαμε εκδρομή στα Μετέωρα. Περάσαμε παρά πολύ ωραία. Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν τα μοναστήρια χτισμένα πάνω στους τεράστιους βράχους. Σχεδόν τα επισκεφτήκαμε όλα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι και τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Σήμερα έξι μονές είναι επισκέψιμες και συγκεκριμένα:
  • Η μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος
  • Η Μονή Ρουσάνου
  • Η μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, «Μεγάλο Μετέωρο»,
  • Η μονή των Αγίων Πάντων ή Μονή Βαρλαάμ
  • Η Μονή Αγίας Τριάδος
  • Η Μονή Αγίου Στεφάνου
Η ονομασία Μετέωρα το οφείλουν στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, της μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1344.
 




1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, Δημητράκη! Χαίρομαι που πέρασες ωραία και ενημερώθηκες για τόσο ενδιαφέροντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...