Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το βιβλίο της Οδύσσειας

Το βιβλίο της Οδύσσειας είναι το αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος  "Ταξιδεύοντας συντροφιά με τον οδυσσέα"  με το οποίο ασχοληθήκαμε μέχρι τώρα.
Ο Οδυσσέας φεύγοντας από την Τροία για την Ιθάκη, την πατρίδα του, συνάντησε πολλές δυσκολίες και έζησε μοναδικές περιπέτειες Έτσι αποφασίσαμε να τον ακολουθήσουμε και να τις γνωρίσουμε.
Στα πλαίσια αυτής της εργασίας χωριστήκαμε σε ομάδες. Δουλεύοντας ως δημοσιογράφοι ψάξαμε σε έντυπα και βιβλία  για φωτογραφίες, ειδήσεις, άρθρα, γενικές πληροφορίες και ότι άλλο σχετικό με το θέμα της ομάδας μας, τραγουδήσαμε, εμπνευστήκαμε, διαβάσαμε, γράψαμε, ετοιμάσαμε τη μακέτα του χάρτη της Οδύσσειας, ταξιδέψαμε για να γνωρίσουμε τους σταθμούς και τους ήρωες που συνάντησε ο Οδυσσέας και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον Οδυσσέα γιατί   ....  .. ένα ταξίδι πάντα έχει να σου δώσει πολλά και πάντα ανακαλύπτεις νέα πράγματα που δεν τα ήξερες ή που τα ήξερες αλλά δεν τα είχες ζήσει.

Το βιβλίο της Οδύσσειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...