Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το παιχνίδι της φιλίας

Σήμερα με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας "Το χαρούμενο λιβάδι"  με τις κατάλευκες μαργαρίτες που δεν ήθελαν στην παρέα τους την κατακόκκινη παπαρούνα ετοιμάσαμε το παιχνίδι της φιλίας.





                             

Πήραμε ένα σιντί, σχεδιάσαμε έναν κύκλο από χαρτί και τον κολλήσσαμε επάνω στο σιντί. Γράψαμε λέξεις που έχουν σχέση με τη φιλία για να δεί ξουμε την αγάπη μας στην παπαρούνα, κολλήσαμε μια μπίλια στο κέντρο και έγινε μια σβούρα. Στη συνέχεια σε ομάδες παίξαμε το παιχνίδι της φιλίας.








Στη συνέχεια με τη βιωματική τεχνική "Ο κύκλος του κοτσομπολιού" προσπαθήσαμε να βιώσουμε καλύτερα τα συναισθήματα της παπαρούνας και να αποφεύγουμε να θέτουμε κάποιον στο περιθώριο.

Κύκλος του κουτσομπολιού

 Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες και σχηματίζουν δύο ομόκεντρους κύκλους. Ο εσωτερικός κύκλος είναι ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.  Ο εξωτερικός κύκλος εκφράζει φήμες, γνώμες και κουτσομπολιά. Με την τεχνική ανακαλύπτονται και βιώνονται προκαταλήψεις, συγκρούσεις, αντιθέσεις κ.ά.

Στη μέση η παπαρούνα ντυμένη στα κόκκινα και στον κύκλο οι μαργαρίτες ντυμένες στα άσπρα.




Στο τέλος έγινε συζήτηση για το πώς ένιωσε ή παπαρούνα και προτείναμε λύσεις για το τι θα έπρεπε να κάνουν οι μαργαρίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...