Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι γεωργικές εργασίες αρχίζουν από το όργωμα των χωραφιών . Το όργωμα γίνεται προκειμένου να προετοιμάσουμε το χωράφι για τη σπορά. Τα χωράφια τα οργώνουμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του κάθε χρόνου . Στη συνέχεια ακολουθεί η σπορά του χωραφιού.Το σιτάρι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μεγαλώνει  και στις αρχές Ιουλίου είναι έτοιμο για θερισμό.
Σήμερα ο θερισμός και διαλογή του καρπού γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα(κομπίνες), όμως παλαιότερα γινόταν με τα χέρια, με το γνωστό δρεπάνι.Τα αλωνισμένα σιτηρά τα λίχνιζαν για να πάρουν τον καρπό.Στη συνέχεια πήγαιναν τον καρπό στον μύλο για τον αλέσουν και να κάνουν το αλεύρι. Σήμερα δεν υπάρχουν οι παλαιοί μύλοι και το αλεύρι παράγεται στις βιομηχανίες με σύγχρονα μηχανήματα.    
Όργωμα

Σπορά
Θέρισμα

Αλώνισμα
Λίχνισμα
Άλεσμα
Ζύμωμα




Ψωμιά για φούρνισμα
Ξεφούρνισμα
                      

1 σχόλιο:

  1. Φωτεινούλα, πολύ ωραία! Σίγουρα τώρα έμαθες όλη τη διαδικασία που χρειάζεται να γίνει το ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...