Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παιχνίδι στην Μελέτη Περιβάλλοντος

     Σήμερα είχαμε Μελέτη Περιβάλλοντος και η κυρία που μας τη διδάσκει(η κυρία Μαρία) αποφάσισε να κάνει αυτή τη μέρα ένα μάθημα διαφορετικό από τα υπόλοιπα. 
     Αρχικά η κυρία Μαρία έβαλε μια ήρεμη μουσική μπαλέτου και όλα τα παιδιά της τάξης καθίσαμε σε κύκλο χωρίς να μιλάμε.Η κυρία Μαρία χωρίς να φοράει κάποια ιδιαίτερη στολή ,παριστάνοντας με τις κινήσεις της μια νεράιδα, πέρασε μπροστά από τον καθένα μας  και  προσποιήθηκε πως μας μεταμόρφωσε σε ζώα της φάρμας π.χ. κοτούλες, βατραχάκια,παπάκια,γουρουνάκια .Πολλά παιδιά είχαν το ίδιο ζώο και έτσι τα παιδιά χωρίστηκαν ανά ομάδες ανάλογα με το ζώο που ήταν. Δηλαδή τα παπάκια με τα παπάκια, τα γουρουνάκια με τα γουρουνάκια, τα βατραχάκια με τα βατραχάκια, οι κοτούλες με τις κοτούλες. Μετά  κάθε ομάδα σκέφτηκε και άλλα ζώα που ζούσαν στη φάρμα, τα ανακοινώσαμε στα παιδιά  και στη συνέχεια παρουσιάσαμε με παντομίμα πώς ζούσε το ζώο που ήμαστε.
   Σε λίγο η κυρία ξανάβαλε τη μουσική και μας διάβασε ένα κομμάτι από το παραμύθι" Το ασχημόπαπο". Ύστερα κόλλησε ένα μεγάλο χαρτί στον πίνακα και ζωγράφισε ένα παπάκι. Κάθε φορά που ένα παιδί -ζώο με μια λέξη του κορόιδευε το παπάκι , η κυρία έγραφε τη λέξη στο χαρτί έξω από  το ζωγραφισμένο παπάκι και, όταν ένα παιδί έλεγε μια λέξη που έδειχνε τι σκεφτόταν το παπάκι ,η κυρία την έγραφε μέσα σ΄αυτό.
    Αφού τελείωσε η ώρα της Μελέτης, νιώσαμε ξεκούραστοι και  συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας με μεγάλη όρεξη που οφειλόταν στο ωραίο παιχνίδι που πριν είχαμε παίξει.Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για να καταλάβουμε τι σημαίνει ρατσισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...