Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Εργαστήριο δεξιοτήτων - Φροντίζω το περιβάλλον

Σήμερα, ολοκληρώσαμε τη δεύτερη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την υποθεματική "Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά" με θέμα "Μεσόγειος, η θάλασσα που ενώνει πολιτισμούς"
Αρχικά, τα παιδιά σε ομάδες φαντάστηκαν ότι ήταν θαλασσοπόροι και ταξίδεψαν στη Μεσόγειο θάλασσα. Γνωρίσαμε τις χώρες γύρω από αυτήν και κάθε ομάδα επέλεξε ένα μνημείο και το παρουσίασε στις υπόλοιπες ομάδες.
Επιλέχτηκαν τα παρακάτω μνημεία:

Ο πύργος της Πίζας

Λευκός Πύργος
Ο πύργος του Άιφελ

Το πάρκο Γκουέλ

Πυραμίδα του Χέοπα

Παρθενώνας

Λευκός Πύργος

Μέσα από τους χάρτες της Google και την εφαρμογή Street View που αποτελεί πρόγραμμα οπτικοποίησης της γης 360 μοιρών, περιηγηθήκαμε εικονικά και γνωρίσαμε από κοντά τα μνημεία αυτά.
Στη συνέχεια κάθε ομάδα ετοίμασε φύλλα εργασίας με ασκήσεις σωστού-λάθους, αρκτικόλεξα, κρυπτόλεξα και τα μοιράστηκε με τις άλλες ομάδες για εμπέδωση όσων παρουσιάστηκαν.
Τέλος, έγινε συζήτηση και κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τα μνημεία ως σημαντικά δημιουργήματα των ανθρώπων, υιοθετώντας κατάλληλες συμπεριφορές, με γνώμονα τον σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...