Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αστερισμοί και μύθοι

Η τάξη μας σήμερα επισκέφτηκε το κέντρο NOESIS  και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστερισμοί και Μύθοι. Ο έναστρος ουρανός ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης, για όλους τους λαούς και ερέθιζε τη φαντασία τους.  Παρατηρώντας
τις μορφές των αστέρων και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους αποτύπωσαν τις μορφές αυτές με θεότητες, ζώα και μυθικούς ήρωες.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλανητάριο πραγματοποίησαν μία ζωντανή περιήγηση στον νυχτερινό ουρανό και τα μυστικά του, ανάμεσα στους αστερισμούς και τους αρχαίους μύθους, που γεννήθηκαν από την αστείρευτη φαντασία των ανθρώπων και γνώρισαν  τη Γη, τη Σελήνη και το ηλιακό μας σύστημα.
 
                  
Στη συνέχεια στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου είδαν τους Δεινόσαυρους, που κυριαρχούσαν στην Παταγονία πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους και να αποκτούν τριδιάστατη μορφή.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...