Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Φροντίζω το περιβάλλον

Σήμερα ξεκινήσαμε τη δεύτερη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την υποθεματική "Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά" με θέμα "Μεσόγειος, η θάλασσα που ενώνει πολιτισμούς" με σκοπό να αποκτήσουν θετική στάση ως προς τα μνημεία, ως σημαντικά δημιουργήματα των ανθρώπων.
Τα παιδιά σε ομάδες  φαντάστηκαν ότι είναι θαλασσοπόροι που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο θάλασσα. Στη συνέχεια συζητούν σε ποιον τόπο θα ήθελαν να φτάσουν με το καράβι τους, τι σπουδαίο θα ήθελαν να συναντήσουν εκεί που θα φτάσουν, για να το γνωρίσουν από κοντά.
Στη συνέχεια με την αξιοποίηση του ψηφιακού διαδραστικού χάρτη,  εντοπίζουν τη Μεσόγειο θάλασσα και τις χώρες γύρω από αυτή και κάθε ομάδα αποφασίζει να μας παρουσιάσει την επόμενη φορά ένα μνημείο.

 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...