Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς



Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την Unesco  και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στο πλαίσιο του εορτασμού η είσοδος  στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη τη χώρα σήμερα  Πέμπτη 18 Απριλίου, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ως θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Μνημείων, έχει επιλεγεί «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης».  Εστιάζοντας στα μνημεία που ανά τους αιώνες έχουν σχέση με την εκπαίδευση, ο εορτασμός φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα μνημεία αυτά και, ταυτόχρονα, να προωθήσει και να ενισχύσει την προστασία και την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.
Σε αυτήν την κατηγορία μνημείων ανήκουν βιβλιοθήκες,  πανεπιστήμια, σχολεία, ακαδημίες, μοναστήρια ή και ανοιχτοί χώροι, που αποτελούν σημαντικά τμήματα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, λόγω της ιστορικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, αλλά και της κοινωνικής και θεσμικής τους συνεισφοράς στον τομέα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...