Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Από το σιτάρι στο ψωμί

      Χθες, πήγαμε μια εκπαιδευτική εκδρομή, στους ''Μικρούς Ήρωες'', Πολίχνης για να πάρουμε μέρος  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρασκευής ψωμιού. 
     Αρχικά, μείναμε λίγο να παίξουμε στο γήπεδο  νέα ολυμπιακά αθλήματα γιατί μέσα στο εργαστήριο βρισκόταν μια άλλα τάξη.     Έτσι λοιπόν, όταν ήρθε η σειρά μας μπήκαμε ανυπόμονοι στην αίθουσα και τότε μας έδειξαν ένα βίντεο. Μας έδειχνε από τα παλιά τα χρόνια μέχρι και σήμερα πώς δουλεύουμε για να ετοιμάσουμε το αλεύρι. Η πρώτη δουλειά ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Μας έδειχνε μια γυναίκα που με ένα εργαλείο, το δρεπάνι δούλευε σκληρά μέσα στα χωράφια. Η δεύτερη ήταν πιο εύκολη από την πρώτη και μας έδειχνε έναν άνθρωπο να δουλεύει με μια μηχανή θερισμού. Η τρίτη ήταν η πιο εύκολη από όλες . Ένας άνθρωπος βρισκόταν μέσα σε μία πελώρια μηχανή, την κομπίνα και το μόνο που είχε να κάνει αυτός ήταν να την οδηγά. 
       Όταν το βίντεο τελείωσε και οι υπεύθυνοι μας είπαν μερικά πράγματα για το ψωμί αρχίσαμε και να το φτιάχνουμε.
       Φορέσαμε ποδιές και σκούφους,
          ρίξαμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγο αλάτι και νερό στις λεκανίτσες

        και αρχίσαμε να ζυμώνουμε.          Αφού τελειώσαμε τη διαδικασία το πήγαμε σε έναν φούρνο ξύλων. 

 Τέλος έδωσαν στον καθένα μας από μια φέτα ψωμιού και φύγαμε. Ήταν μια θαυμάσια μέρα! ! !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...