Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία



Στην Αρχαία Ολυμπία άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα και ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα μέχρι να φτάσει στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας και ξεκίνησε ήδη το μαγικό της ταξίδι για το Λονδίνο και τους 30ουςΟλυμπιακούς Αγώνες.
Σε μια άκρως επιτυχημένη Τελετή που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με την παρουσία χιλιάδων θεατών στο αρχαίο στάδιο, η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη και ακολούθησε το χορευτικό από τις Ιέρειες που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.
Στη συνέχεια, η Πρωθιέρεια μεταλαμπάδευσε το Φως στην δάδα του πρώτου Λαμπαδηδρόμου, Σπύρου Γιαννιώτη.
Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί στις 17/5, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...