Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο κύκλος συζήτησης του Νώε

 Στην ενότητα των Θρησκευτικών "Ο κόσμος μας, ένα στολίδι" μάθαμε για τον κατακλυσμό και την ιστορία του Νώε. Για να βιώσουμε καλύτερα τα γεγονότα οργανώσαμε μια δραστηριότητα με τον κύκλο της συζήτησης. Ένας μαθητής στον ρόλο του Νώε κατασκευάζει την κιβωτό. Οι άλλοι μαθητές υποδύονται τους ανθρώπους της περιοχής του, τον παρακολουθούν και σχολιάζουν τις ενέργειές του.
Σχετική εικόνα 


Κύκλος συζήτησης
 
Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες και σχηματίζουν δύο ομόκεντρους κύκλους. Ο εσωτερικός κύκλος είναι ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε δίλημμα.  Ο εξωτερικός κύκλος εκφράζει φήμες, γνώμες και κουτσομπολιά. Με την τεχνική ανακαλύπτονται και βιώνονται προκαταλήψεις, συγκρούσεις, αντιθέσεις κ.ά. 









Στη συνέχεια του απευθύνουν ερωτήσεις για να μάθουν τι είναι αυτό που κατασκευάζει και γιατί αναλαμβάνει μια τέτοια κατασκευή.


Τέλος, αφού μαθαίνουμε και για τα ζώα που παίρνει μαζί του ο Νώε, συζητάμε ποια ζώα είναι σήμερα υπό εξαφάνιση, φτιάχνουμε ένα καρτελάκι με λίγες πληροφορίες για ένα και τα τοποθετούμε σε μια δική μας χαρτονένια Κιβωτό, ευχόμενοι να πάψουν να κινδυνεύουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...