Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Ο κόσμος μας, ένα στολίδι

Στην τελευταία ΘΕ των Θρησκευτικών "Ο κόσμος μας, ένα στολίδι" ξεκινήσαμε το μάθημα με ιδεοθύελλα με τη λέξη κόσμος.
Οι μαθητές σημειώνουν γύρω της λέξεις που θεωρούν σχετικές. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός προκαλεί τον διάλογο με στόχο να γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα της «θύελλας των ιδεών», αναλύονται περισσότερο εκείνες οι ιδέες που δείχνουν να κυριαρχούν στη συζήτηση, γίνονται συγκρίσεις, τονίζονται οι αντιθέσεις και οι παραλληλισμοί, αναζητούνται και διακρίνονται τα ουσιώδη από τα επιμέρους και η τάξη αποφασίζει ποιες από αυτές είναι οι σπουδαιότερες. Ο κόσμος, το κοινό μας σπίτι, είναι ένα στολίδι, το οποίο μας το εμπιστεύθηκε ο δημιουργός του.
Διαβάζουμε τη δημιουργία του κόσμου ΓΕΝΕΣΙΣ(1,1- 11,32) και από το Ψηφιακό Σχολείο ακούμε μία υποβλητική φωνή για την κάθε μέρα δημιουργίας.

 
1η ημέρα της Δημιουργίας


2η ημέρα της δημιουργίας
3η ημέρα δημιουργίας
4η ημέρα της δημιουργίας
5η ημέρα δημιουργίας

6η ημέρα δημιουργίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...