Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στο Σπήλαιο Πετραλώνων

'Αποψη από τον εντυπωσιακό διάκοσμο του σπηλαίου.
Σήμερα η Τρίτη τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το σπήλαιο Πετραλώνων για να δουν από κοντά τα ευρήματα και να μάθουν περισσότερα για την Παλαιολιθική εποχή που διδαχθήκαμε στο μάθημα της Ιστορίας.
Το σπήλαιο Πετραλώνων ανακαλύφθηκε το 1959 από κάποιον κάτοικο της ομώνυμης κοινότητας. Οι συστηματικές ανασκαφές άρχισαν το 1965 και αποδείχθηκε ότι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί αρχαϊκή μορφή τού σύγχρονου ανθρώπου (πρώιμο μεταβατικό εξελικτικό στάδιο από τις προγονικές ανθρωπιδικές μορφές στον σώφρονα Άνθρωπο - Homo sapiens).
 Στην αίθουσα εκθεμάτων του Μουσείου, υπάρχουν απολιθώματα από τις ανασκαφές της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, που προέρχονται από υπαίθριες θέσεις, αλλά και ευρήματα που προέρχονται από το ίδιο το σπήλαιο (μεταξύ άλλων, λίθινα και οστέινα εργαλεία, απολιθωμένα οστά, τα ίχνη της αρχαιότερης φωτιάς που άναψε ποτέ χέρι ανθρώπου στη Γη), καθώς και για σύγκριση παλαιολιθικά, μεσολιθικά και νεολιθικά εργαλεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ορισμένα ανάλογα ευρήματα και εκμαγεία από άλλες χώρες.
Στο κέντρο της αίθουσας υπάρχει η πιστή αναπαράσταση 
του χώρου που βρέθηκαν το κρανίο και τα οστά του Αρχανθρώπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...