Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Επικοινωνούμε...διαφορετικά


eikonaE10_12Επικοινωνούμε...διαφορετικά είναι ο τίτλος του σχεδίου εργασίας της Αγωγής Υγείας με το οποίο θα ασχοληθούμε φέτος σε διασχολική συνεργασία με το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.
Σήμερα ξεκινήσαμε με το  μάθημα της Γλώσσας "Xορεύοντας με... ανήκουστους ήχους" και γνωρίσαμε την ιστορία της Ευγενίας και μιλήσαμε για τη νοηματική γλώσσα, την «επίσημη γλώσσα» των κωφών
Η ελληνική  νοηματική γλώσσα αναγνωρίστηκε μόλις το 2000 από το ελληνικό κράτος ως επίσημη γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα. Οι νοηματικές γλώσσες είναι ολοκληρωμένες γλώσσες με τη δική τους γραμματική και το δικό τους συντακτικό όπως οι προφορικές γλώσσες. Στηρίζονται σε ένα οπτικό-κινητικό σύστημα κανόνων και οι έννοιες της εκφράζονται με νοήματα.
Παρατηρήσαμε το αλφάβητο και κάθε παιδί προσπάθησε να σχηματίσει το όνομά του στη Νοηματική Γλώσσα
Στο ηλεκτρονικό λεξικό "ΝΟΗΜΑ"  αναζητήσαμε διάφορες εκφράσεις για να τις παρουσιάσουμε στους μαθητές του παραπάνω σχολείου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...