Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Περπατώντας στα μονοπάτια της πόλης μου

Φέτος στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης  θα ασχοληθούμε με το πολιτιστικό πρόγραμμα "Περπατώντας στα μονοπάτια της πόλης μου".  
Έτσι επισκεφτήκαμε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα  «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

 

Τα παιδιά μέσα από επιλεγμένα έργα της περιοδικής έκθεσης “Made in Thessaloniki” ανακαλύπτουν τα στοιχεία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του αστικού της τοπίου, και τους τρόπους με τους οποίους αυτά επηρεάζουν τις δυναμικές που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους της



Μέσα από τη διάδραση με έργα τέχνης τα παιδιά προσεγγίζουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων της πόλης, τις καθημερινές συνήθειες και αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί σ’ ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Τα παιδιά σταδιακά ανακαλύπτουν τα στοιχεία της πόλης, θετικά και αρνητικά και αποφασίζουν τι θα επέλεγαν να αλλάξουν σε αυτήν την πόλη. 



Στο εικαστικό εργαστήρι σχολιάζουν «εικαστικά» στοιχεία και καταστάσεις της σύγχρονης πραγματικότητας που τους εγκλωβίζουν και με διαφορετικά υλικά και τεχνικές διαμορφώνουν τη δική τους Θεσσαλονίκη όπως την οραματίζονται ιδανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...