Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Το μήνυμα των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα!!! μία γιορτή που με το πέρασμα των αιώνων έχει αποκτήσει πολλές έννοιες και ακόμα περισσότερες εορταστικές μορφές. 
«Η αγάπη» είναι το συνταρακτικό, συγκλονιστικό και χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων και  θα έπρεπε να ακτινοβολεί θετική ενέργεια σ΄ όλο τον πλανήτη.
Πολύ συχνά, όμως, το μήνυμα αυτό χάνεται μέσα στην εμπορευματοποίηση, όπου η αγάπη γίνεται “χειροπιαστή»  μόνο με κάρτες και δώρα. 
Όταν οι δύσκολες καταστάσεις της ζωής πετρώνουν τη χαρά και την αγάπη μέσα μας δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στη φαντασία των παιδιών. 
Αν διαβάσουμε το παραμύθι της Ελενίτσας θα καταλάβουμε όπως και η πρωταγωνίστρια αρκουδίτσα ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα και η προσφορά.
Κι όμως, το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν είναι ένα νοσταλγικό παραμύθι, κατάλληλο μόνο για να ξεχνούμε μέσα στη μαγεία του, τη σκληρότητα της ζωής. Θα πρέπει  να κοιτάξουμε από τα Χριστούγεννα που λέμε πως γιορτάζουμε,  να δούμε ίσως να λείπει ο ίδιος ο Χριστός . 
Και τέλος... Μήπως για να νιώσουμε το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων μήπως να ξαναγίνουμε κι εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά μας;


http://storybird.com/books/-3026/

Ελενίτσα σου εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι δημιουργική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...