Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

1η μέρα του Χειμώνα

 Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις μικρότερες μέρες και τις μεγαλύτερες νύχτες του χρόνου. Αστρονομικά, η πρώτη ημέρα του χειμώνα ξεκινά με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου στο Βόρειο Ημισφαίριο και στις 21 Ιουνίου στο Νότιο Ημισφαίριο. Το τέλος του έρχεται με την εαρινή ισημερία, η οποία είναι στις 21 Μαρτίου για το Βόρειο ημισφαίριο και στις 21 Σεπτεμβρίου για το Νότιο. 
Το φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται την 21η Δεκεμβρίου, σηματοδοτεί την ολοένα και μικρότερη απόσταση του Ήλιου από το Βόρειο ημισφαίριο, με αποτέλεσμα η νύχτα αυτής της μέρας να είναι  μεγαλύτερη όλου του χρόνου και η μέρα η μικρότερη του χρόνου, ενώ από τις 22 Δεκεμβρίου η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει.
Πολύ σοφά ο λαός μας λέει Του Δεκέμβρη η ημέρα, καλημέρα-καλησπέρα
21 Δεκεμβρίου σήμερα, και η google αποφάσισε να τιμήσει με το doodle της, την πρώτη ημέρα του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...