Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Διαδραστικός χάρτης της Οδύσσειας

Αναδημοσιεύοντας από το ιστολόγιο της Ξανθής μία πολύ καλή πρόταση από την Έλενα για μελλοντικές ενασχολήσεις και το μάθημα των θρησκευτικών.
Η Google Lit Trips φιλοξενεί ένα εξαιρετικό παράδειγμά της χρησιμοποιώντας το Google Earth για να χαρτογραφήσει την ιστορία του Οδυσσέα στην Οδύσσεια. Σήμερα, μέσω του Open Culture,, έμαθα για ένα άλλο διαδραστικό χάρτη της Οδύσσειας.Το Ταξίδι του Οδυσσέα  δημιουργήθηκε με το ArcGIS Explorer. Μπορείτε να κάνετε κλικ μέσα στα σημεία του χάρτη ή να κάνετε κλικ μέσα σε κάθε "εικόνα" στο χρονοδιάγραμμα στο κάτω μέρος του χάρτη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κάθε στάση στο ταξίδι του.


http://esripm.maps.arcgis.com/apps/MapTour/index.html?appid=4fc9153f4d9248b9bab7011e3950b552&webmap=962ca9da38bf4c5e9439a6acf3dd1b3e# 

Το ταξίδι του Οδυσσέα είναι ένα καλό μοντέλο από τη χρήση χαρτών για την απεικόνιση μιας ιστορία. Οι μαθητές σας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παρόμοιους χάρτες για τις ιστορίες που διαβάζουν. ArcGIS Explorer, Google Maps και Google Earth είναι όλα καλές επιλογές για να χαρτογραφηθούν οι  ιστορίες σας
Πηγή: http://www.freetech4teachers.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...