Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECXEL

Πριν από λίγες μέρες πήγαμε στην αίθουσα των υπολογιστών και χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες (από δυο άτομα η κάθε ομάδα). Η κυρία Χριστίνα μας έδειξε ένα καινούριο πρόγραμμα που λέγεται excel και σε βοηθάει να δεις σε πίνακες τις απαντήσεις που συγκέντρωσες από το ερωτηματολόγιο που ετοίμασες.
Μπορούσαμε να κάνουμε ερωτήσεις για όποιο θέμα θέλαμε. Εμείς ρωτήσαμε τα παιδιά να μας πουν ποιο είναι το αγαπημένο τους ζωάκι και ποιο το αγαπημένο τους λουλούδι. Συγκεντρώσαμε από τέσσερις απαντήσεις και μόλις πατήσαμε τη λέξη " γράφημα " εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα σε ένα πίνακα.
Μου άρεσε πολύ, γιατί μου φαίνεται πιο εύκολο να θυμάμαι τι άρεσε περισσότερο στους φίλους μου όταν το βλέπω σε πίνακες παρά σε αριθμούς.

Το ερωτηματολόγιο

 Ποιο είναι το αγαπημένο σου φυτό;
 Α] το τριαντάφυλλο 20
 Β] το  δεντρολίβανο 8
 Γ] η τουλίπα 6
 Δ] η παπαρούνα 20


 Ποιο είναι το αγαπημένο σου ζώο;
 Α] ο σκύλος 69
 Β] η γάτα 20
 Γ] το κουνέλι 10
 Δ] το ελάφι 10


Τα γραφήματα


1 σχόλιο:

  1. Μαρθούλα, άργησες να γράψεις, αλλά το κείμενο καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...