Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Το Β2 στην έκθεση εντόμων

Οι μικρές τάξεις του σχολείου μας σήμερα επισκέφθηκαν την insectopia στο περίπτερο 2 στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.
 Παρατηρήσαμε ζωντανά πεταλούδες να μεταμορφώνονται μπροστά στα μάτια μας και να πετούν ελεύθερα τριγύρω μας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εξομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσής τους.Είδαμε αρκετά διαφορετικά είδη μυρμηγκιών, το βασιλικό θάλαμο, το θάλαμο εκτροφής των προνυμφών και τους θαλάμους αποθήκευσης. 
Παρατηρήσαμε από κοντά τα φασμίδια αυτά τα αξιοθαύμαστα έντομα-κλαριά και έντομα-φύλλα. Είναι πραγματικές αυθεντίες του καμουφλάζ και χρειαστήκαμε  αρκετή ώρα για να τα εντοπίσουμε.Μεταξύ των άλλων εκθεμάτων είδαμε τροπικά σαλιγκάρια, σκορπιούς, υδρόβια έντομα, γρύλλους, εξωτικά αλογάκια της παναγίτσας, γιγάντιες σαρανταποδαρούσες και πολλά άλλα.Ήταν μια απόδραση από το χώρο του σχολείου και όλοι μας την ευχαριστηθήκαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...