Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Όλοι μαζί μπορούμε και τη βία σταματούμε!!!

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Αρχικά, διαβάσαμε  το παραμύθι "Τα μπαλόνια της φιλίας"

Όχι βία στα σχολεία


Ύστερα με την τεχνική "Ρόλος στον τοίχο" προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τα συναισθήματα της φιλίας και της βίας.
Σε ένα μεγάλο χαρτί σχεδιάσαμε το περίγραμμα μιας ανθρώπινης μορφής που αναπαριστά ένα πρόσωπο και το αναρτήσαμε στον πίνακα. Οι μαθητές έγράψαν εντός του περιγράμματος σκέψεις ή συναισθήματα του απεικονιζόμενου προσώπου όταν είναι αποδέκτης της φιλίας και εκτός σκέψεις και συναισθήματα όταν είναι θύμα βίας.



Στη συνέχεια, ακούσαμε το τραγούδι "Χέρια σαν κι αυτά"



Γράψαμε το δικό μας σύνθημα 

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΜΕ"



και αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας μόνο για να προσφέρουμε, να βοηθούμε, να ζωγραφίζουμε ....  

Σχεδιάσαμε σε ένα χαρτί το λουλούδι της φιλίας, κολλήσαμε το σύνθημά μας  και χρησιμοποιήσαμε τα χέρια μας για να το βάψουμε για να δείξουμε ότι με αυτά μπορούμε να δημιουργούμε, να συνυπάρχουμε όλοι μαζί και να συνθέτουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Το λουλούδι της φιλίας

Το λουλούδι της φιλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...