Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ταξιδεύοντας προς τη Γη της Επαγγελίας

Στην ενότητα των Θρησκευτικών "Ιεροί τόποι και ιερές πορείες" οι μαθητές με την τεχνική "παιχνίδια ρόλων" παρουσίασαν την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο προς τη Γη της Επαγγελίας. Τα παιχνίδια ρόλων μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε είδους ιστορία, πραγματική ή φανταστική, στο παρελθόν, το παρόν ή στο μέλλον. Οι μαθητές μπαίνουν στους ρόλους που τους ανατίθενται και υποθέτουν ανάλογες κινήσεις και συμπεριφορές. Η τεχνική αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι οι μαθητές αποκτούν τη δυνατότητα να εκφράζονται με ασφάλεια, χωρίς να εκθέτουν τον εαυτό τους, αφού καλύπτονται πίσω από τους ρόλους τους. Πρώτα ο Ααρών και ο Μωυσής παρουσιάστηκαν στον Φαραώ και ζήτησαν να αφήσει ελεύθερους τους Ιουδαίους.
Ο Ααρών και ο Μωυσής στον Φαραώ
Ο Ααρών και ο Μωυσής  στον Φαραώ
Στη συνέχεια ο λαός σχημάτισε μια πομπή και πήραν τον δρόμο μέσα από την έρημο, με κατεύθυνση προς την Ερυθρά Θάλασσα.  
Έξοδος από την Αίγυπτο
Έξοδος από την Αίγυπτο
Στην Ερυθρά θάλασσα ο Μωυσής άπλωσε το χέρι του με το ραβδί πάνω από τη θάλασσα.Τα νερά χωρίστηκαν στα δύο και σχημάτιζαν τείχος δεξιά και αριστερά. Οι Ισραηλίτες πέρασαν από μέσα, πατώντας σε στεριά.

Διάβαση της Ερυθράς θάλασσας

Όταν όμως οι Ισραηλίτες είχαν πια περάσει τη θάλασσα και πήγαν απέναντι, ο Μωυσής άπλωσε πάλι το χέρι του πάνω από τη θάλασσα και αυτή ξαναγύρισε στη θέση της. Όλοι οι Αιγύπτιοι που τους ακολούθησαν, πνίγηκαν

Διάβαση της Ερυθράς θάλασσας
 Έτσι, σώθηκαν οι Ισραηλίτες. 

Τέλος, όταν ολοκληρώσαμε το ταξίδι προς τη Γη της Επαγγελίας, χωριστήκαμε σε 5 ομάδες και παραταχθήκαμε στη σειρά σύμφωνα με τα γεγονότα (Έξοδος, Διάβαση Ερυθράς Θάλασσας, τραγούδια και ύμνοι, η πορεία στην έρημο, νερό στην έρημο). Κάθε ομάδα παρουσίασε μια σιωπηλή παντομίμα της σκηνής της στην ολομέλεια της τάξης για καλύτερη εμπέδωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...