Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας


Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων.
Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, και αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ έχει σχεδιάσει ενημερωτικό υλικό το οποίο απευθύνεται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη.

http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Teachers/Teachers_Actions_Presentations.aspx

Δείτε και κατεβάστε εδώ τη διαδραστική παρουσίαση "Τα μυστικά της Υγείας ... για μικρούς μαθητές", για μαθητές Δημοτικού, καθώς και το συνοδευτικό υλικό με οδηγίες προς τους Δασκάλους για τη διεξαγωγή της παρουσίασης στο σχολείο. 

Η γωνιά των παιδιών
Καλώς όρισες στη γωνία των παιδιών!
 
Εδώ μαθαίνουμε να τρώμε σωστά, παίζουμε παιχνίδια και βρίσκουμε τρόπους να είμαστε διαρκώς σε κίνηση!
Ξεκίνα τη βόλτα σου και καλή διασκέδαση! 

http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Kids/Kids.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...