Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Προτάσεις για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλαμβάνει:
  • Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.
  • Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός.
  • Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.
  • Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.). 
  • Η διάχυση των δράσεων της ημέρας μπορεί να επιτευχθεί, μέσω παραγόμενου υλικού, τοπικά ή ευρύτερα, με διάφορους τρόπους (π.χ. πανό, κολάζ κλπ. στις εισόδους ή σε άλλα ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης ή σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, αρθρογραφία σε ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κλπ.).
Έτσι, μπορεἰτε να βάλετε τους μαθητές να σχηματίσουν με το σώμα τους το σύνθημα "ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" όπως το ετοίμασαν οι μαθητές της τάξης μου με την κα Ευαγγελοπούλου Κική και δημιουργήσαμε την παρακάτω αφίσα με τη βοήθεια της εκλεκτής συναδέλφου Αλεξίας Κίζου, την οποία και ευχαριστούμε .


Μπορεἰτε  ακόμη να δημιουργήσετε αφίσες με φωτογραφίες  με το πρόγραμμα http://www.shapecollage.com/ ανεβάζοντας τις δικές σας εικόνες.
Να δείτε κάποια βίντεο για τη διαφορετικότητα

                             
                              

                              

Στη ζυμαροχώρα,με ευχάριστο και συμβολικό τρόπο τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και μαθαίνουν ότι το διαφορετικό δεν απειλεί, αλλά εμπλουτίζει τη ζωή μας .
Να ακούσετε ένα παραμύθι
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip43/Default.html
Να διαβάσετε παραμύθια από διάφορες χώρες και να παίξετε διάφορα παιχνίδια από άλλες χώρες.

Να ακούσετε το τραγούδι Διαφορετικοί
                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...