Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ








Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πήγα με τους γονείς μου 3ημερη εκδρομή στα Ιωάννινα. Πέρασα παρά πολύ ωραία. Επισκεφτήκαμε το  Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων που βρίσκεται μέσα στο κάστρο και υπάρχει  το τζαμί του Ασλάν πασά που κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Κτίστηκε στη θέση όπου υπήρχε τη βυζαντινή εποχή ο ναός του Αγίου Ιωάννη. Το Δημοτικό Μουσείο έχει συλλογές από χριστιανική, εβραϊκή, μουσουλμανική περίοδο. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες από το 18ο αιώνα. Μετά κάναμε βόλτα στη πανέμορφη λίμνη
και πήγαμε στην γνωστή στοά Λούλη. Αρχικά η στοά λειτούργησε ως αγορά, στο οποίο μαζεύονταν  οι άνθρωποι από τα χωριά, όταν έμεναν στα Γιάννινα. Σιγά σιγά η αγορά έγινε σημείο, όπου συγκεντρώνονταν άνθρωποι από όλη την Ήπειρο, για να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι τους στην Αθήνα. Η συχνή  κίνηση τόσων ανθρώπων είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της στοάς, σε εμπορικό κέντρο. Υπήρξαν Εβραίοι έμποροι στην αρχή, οι οποίοι είχαν καταστήματα με υφάσματα και δέρματα. Τα τελευταία σαράντα χρόνια, στη Στοά λειτούργησαν Σιδηρουργεία, Οινοποιεία, Ξυλουργεία. Σήμερα στεγάζει καταστήματα διασκέδασης. Την τελευταία μέρα περάσαμε από το Μέτσοβο αλλά ο καιρός ήταν πολύ χάλια και δεν μείναμε. Δεν πειράζει ίσως μια άλλη φορά το επισκεφτούμε.

1 σχόλιο:

  1. Δημητράκη, πολύ ενδιαφέρουσα η εκδρομή και ωραίες οι φωτογραφίες. Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τις εντυπώσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...