Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Έθιμα του Πάσχα

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας, όπου γιορτάζεται η Ανάσταση του Χριστού, μετά από την μεγάλη εβδομάδα των παθών.
Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζωής.
Ένα διαφορετικό έθιμο στο χωριό μου στη Χαλκιδική είναι το κάψιμο του Ιούδα. Οι νέοι του χωριού
όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα συγκεντρώνουν κλαδιά και φτιάχνουν ένα μεγάλο σωρό-Αφανός- έξω από το προαύλιο της εκκλησίας. Στην κορυφή του σωρού τοποθετούν το ομοίωμα του Ιούδα. Την ώρα που ο ιερέας λέει το "Χριστός Ανέστη" και οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα βάζουν φωτιά στο σωρό για το κάψιμο του Ιούδα.

Χριστός Ανέστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...