Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αργοναυτική εκστρατεία

Με το Hot Potatoes έκανα πάλι μία άσκηση συμπλήρωσης κενών που μας εξασκεί στην ενότητα 4 "Αργοναυτική εκστρατεία"

Ο Φρίξος, η Έλλη και το χρυσόμαλλο δέρας

Ο Φρίξος, η Έλλη και το χρυσόμαλλο δέρας

Συμπλήρωσε τα κενά

Συμπληρώστε τα κενά και πατήστε "Έλεγχος" για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας.
Στον Ορχοµενό της ζούσε κάποτε ο βασιλιάς Αθάµας µε τη γυναίκα του τη και τα δυο τους παιδιά, το Φρίξο και την Έλλη. Η Νεφέλη όµως πέθανε και ο Αθάµας µια άλλη γυναίκα, την Ινώ.
Η Ινώ µισούσε θανάσιµα το Φρίξο και την Έλλη. Γι’ αυτό κάλεσε τις του Ορχοµενού και τις έπεισε να το σιτάρι που θα έσπερναν οι άνδρες τους, γιατί τάχα έτσι θα είχαν καλύτερη . Το ψηµένο όµως σιτάρι δε φύτρωσε καθόλου και οι κάτοικοι του Ορχοµενού εκείνη τη χρονιά .
Ανήσυχος ο βασιλιάς έστειλε ανθρώπους στο µαντείο των ∆ελφών να ρωτήσουν γιατί δε φύτρωσε το σιτάρι. Η Ινώ όµως πλήρωσε τους απεσταλµένους του βασιλιά και τους έπεισε να πουν ψέµατα στον Αθάµα. Του είπαν λοιπόν πως ο χρησµός που τους έδωσε η Πυθία έλεγε ότι, για να ξανακαρπίσει η γη του Ορχοµενού, ο βασιλιάς έπρεπε να στο βωµό του Δία το γιο του, το Φρίξο.
Ο Αθάµας αποφάσισε να υπακούσει και να θυσιάσει το παιδί του. Όταν όµως έβαλαν το Φρίξο πάνω στο , η µητέρα του, η Νεφέλη, έστειλε ένα κριάρι, που πήρε στη ράχη του το Φρίξο και την Έλλη και πέταξε µακριά προς την Ανατολή.
Το κριάρι πέρασε πετώντας πάνω από το Αιγαίο. Όταν όµως περνούσε τη στενή θάλασσα ανάµεσα στη Θράκη και στη Μικρά Ασία, η Έλλη ζαλίστηκε, έπεσε και . Από τότε η θάλασσα αυτή ονοµάστηκε Ελλήσποντος.
Λυπηµένος ο Φρίξος συνέχισε το ταξίδι του, ώσπου έφτασε στην Κολχίδα. Εκεί θυσίασε το κριάgρι στο Δία και το χρυσόµαλλο δέρµα του, ή δέρας, όπως λεγόταν, το χάρισε στο βασιλιά της Κολχίδας, τον , που τον φιλοξενούσε. Εκείνος το κρέµασε σε µια βελανιδιά, στο δάσος του θεού κι έβαλε έναν ακοίµητο δράκο να το φυλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...