Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου σε πηλό

  Στην τάξη φτιάξαμε σε πηλό τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Πρώτα διαλέξαμε το θεό που θέλαμε (τα κορίτσια τις θεές και τα αγόρια θεούς) και στη συνέχεια η κυρία τα εκτύπωσε στο σωστό μέγεθος. Η μαμά μου και η μαμά του Ιορδάνη μας βοήθησαν να ανοίξουμε με τον πλάστη τον πηλό σε λεπτό φύλλο και μετά με το στυλό σχεδιάσαμε το περίγραμμα της εικόνας μας. 
   Δεν ήταν και πολύ εύκολο, γιατί το σχέδιο συνέχεια γλιστρούσε και επίσης έπρεπε να το πατάς αχνά με το στυλό γιατί αλλιώς τρυπούσε το χαρτί. Δυσκολευτήκαμε όλοι αρκετά, αλλά τα καταφέραμε. 
  Αφού αποτυπώσαμε την εικόνα μας στον πηλό, κόψαμε προσεκτικά με ένα ψαλίδι ό,τι περίσσευε και αφήσαμε τον πηλό να στεγνώσει πολύ καλά. Όταν ήταν τελείως στεγνός, τον βάψαμε με τέμπερες στα χρώματα που ήθελε ο καθένας μας. 
  Οι θεοί και οι θεές μας έγιναν υπέροχοι και εμείς περάσαμε πολύ όμορφα δουλεύοντας όλοι μαζί!

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...