Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συμπλήρωση κενών: Οι άθλοι του Ηρακλή


  
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και στη συνέχεια πάτησε το κουμπί "Έλεγχος" για να ελέγξεις τις απαντήσεις.
Ο Ηρακλής έφυγε από τη Θήβα. Μαζί με τον ανιψιό του, τον Ιόλαο πήγε στις Μυκήνες για να υπηρετήσει πιστά δώδεκα χρόνια τον Ευρυσθέα. , τον έστειλε να κάνει δώδεκα άθλους , δηλαδή δώδεκα δύσκολα κατορθώματα,ελπίζοντας πως σε κάποιο από αυτά θα σκοτωνόταν.
να σκοτώσει το τρομερό λιοντάρι της Νεμέας.Το λιοντάρι αυτό το είχε αναθρέψει η Ήρα. Το δέρμα του ήταν τόσο σκληρό που ούτε σιδερένια βέλη δεν το περνούσαν. Τη φωλιά του την είχε μέσα σε μια σπηλιά, με δύο εισόδους , . Ο Ηρακλής πηγαίνοντας στη σπηλιά , πέρασε από το ιερό άλσος της πόλης, και έφτιαξε ένα βαρύ ρόπαλο.Μετά από αυτό, πήγε και περίμενε δίπλα από τη σπηλιά του λιονταριού. Σαν φάνηκε ο Ηρακλής τον χτύπησε πρώτα με τα βέλη του.Τα βέλη του Ηρακλή έπεσαν στη γη χωρις να τραυματίσουν καθόλου το λιοντάρι.Το λιοντάρι επιτέθηκε στον Ηρακλή.Ο Ηρακλής το χτύπησε με το ρόπαλο. και κρύφτηκε μέσα στη φωλιά του. Έτσι ο Ηρακλής , έκλεισε τη μια είσοδο και μπήκε από την άλλη .Έτσι το λιοντάρι όρμηξε πάνω στον ήρωα και πάλευαν για μια ώρα. Πάλευαν, μέχρι που ο Ηρακλής τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό του και το έπνιξε. Ο Ηρακλής επέστρεψε στις Μυκήνες φορώντας το δέρμα του λιονταριού, .
Ο επόμενος άθλος του Ηρακλή ήταν να σκοτώσει τη Λερναία Υδρα. ένα φοβερό νερόφιδο, με πελώριο σώμα και εννιά κεφάλια. Από τα στόματα του έβγαιναν φλόγες και έκανε πολλές καταστροφές. άρχισε να κόβει τα κεφάλια της. Επειδή όμως στη θέση κάθε κεφαλιού που έκοβε φύτρωναν δύο, να καίει με ένα δαυλό την πληγή.
Στη συνέχεια ο Ηρακλής κατόρθωσε να πιάσει ζωντανό τον κάπρο του Ερύμανθου.
Αφού κυνήγησε έναν ολόκληρο χρόνο με τα χρυσά κέρατα κατάφερε χτυπώντας το με ένα βέλος, να το πιάσει ζωντανό και να το φέρει στις Μυκήνες. Μετά και εξόντωσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες, μεγάλα πουλιά με σιδερένια ράμφη που έτρωγαν ανθρώπους.
τους στάβλους του βασιλιά Αυγεία σε μια μέρα. Ο Ηρακλής, αφού έστρεψε το ρεύμα του Αλφειού και του Πηνειού μέσα στα χαντάκια που είχε σκάψει, καθάρισε τους στάβλους.
Mετά απ΄όλα αυτά , που έπιασε το Μινώταυρο και , που έπιασε τα άγρια άλογα του Διομήδη. όπου νίκησε τις Αμαζόνες και πήρε τη ζώνη της βασίλισσάς του της Ιππολύτης. Αργότερα τα βόδια του Γηρυόνη.
Στη συνέχεια και έφερε στον Ευρυσθέα τον Κέρβερο, ένα φοβερό σκυλί με τρία κεφάλια. ήταν τα μήλα των Εσπερίδων.Ταξίδεψε πολύ μακριά, , ελευθέρωσε τον Προμηθέα που του έδειξε το δρόμο για τον κήπο των Εσπερίδων. πήρε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων και επιτέλους ήταν ελεύθερος.

1 σχόλιο:

  1. Φωτεινούλα, καταπληκτική εργασία! Πώς το έγραψες τόσο μεγάλο κείμενο; Μετά από αυτό θα είσαι έτοιμη για το επαναληπτικό της Τρίτης.
    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...