Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας

Σήμερα η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας  I NOUS και συμμετείχε στο πρόγραμμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (Ευγένεια –Σεβασμός – Επικοινωνία – Συναισθήματα). 
H ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης και της ενσυναίσθησης με κεντρικούς άξονες την ορθή επικοινωνία, την ευγένεια και τον σεβασμό (προς τους άλλους, το περιβάλλον που ζούμε, τις ανθρώπινες αξίες). 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε ομάδες έπαιξαν  ψηφιακό παιχνίδι – δραστηριότητα «η πόλη που νοιάζεται» όπου μέσα από διάφορους «ψηφιακούς» ρόλους (μαζεύουν σκουπίδια, βάφουν κτήρια, ταΐζουν αδέσποτα, βοηθούν ηλικιωμένους, φροντίζουν πάρκα κλπ.) «διόρθωσαν» τα προβλήματα της πόλης. Το κάθε παιδί μίλησε στην κάμερα για την «δουλειά» που έκανε ώστε να «διορθώσει» την πόλη και στο τέλος όλα μαζί ετοίμασαν  σε βίντεο τις προτάσεις τους για την πόλη που νοιάζεται.
Πριν την επίσκεψή μας στο Ινστιτούτο περιηγηθήκαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στον σύνδεσμο https://youtu.be/8q1-NRk6Hiw  μπορείτε να δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την πόλη που ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ. 






 

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και το μήνυμα του προγράμματος υποσχεθήκαμε να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας.
Ευχαριστούμε την κα Κωνσταντίνα για την παιδαγωγική προσέγγιση του προγράμματος και την ενημέρωση για την επαυξημένη πραγματικότητα, τα 3d γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και τις άλλες νέες τεχνολογίες  που μας βοήθησαν να  δημιουργήσουμε το ψηφιακό project.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...