Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ένας δάσκαλος που όλοι θαύμαζαν

Στην 6η ενότητα των Θρησκευτικών "Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;" γνωρίζοντας τα Ευαγγέλια και την Παράδοση της Εκκλησίας, προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού ως Θεανθρώπου.

Αρχικά, διαβάσαμε από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου για τη φυγή στην Αίγυπτο.

Τότε ο Θεός έστειλε στον Ιωσήφ έναν άγγελο, που παρουσιάστηκε στο όνειρό του και του είπε: «Σήκω αμέσως, πάρε το παιδί και τη μητέρα του και φύγε στην Αίγυπτο. Γιατί ο Ηρώδης θέλει να σκοτώσει το παιδί». Ο Ιωσήφ σηκώθηκε αμέσως, πήρε το παιδί και τη μητέρα του και μέσα στη νύχτα έφυγαν για την Αίγυπτο. Εκεί έμειναν ώσπου πέθανε ο Ηρώδης.
 Ματθ. 2,13-14
Παρατηρώντας την εικόνα που απεικονίζει τη φυγή στην Αίγυπτο μέσα από παχνίδια ενσυναίσθησης, προσπαθήσαμε να εκφράσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του Ιωσήφ.

Στη συνέχεια διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο από το Ευαγγέλιο του Λουκά:

Την ημέρα ο Ιησούς δίδασκε στον ναό και τα βράδια πήγαινε και έμενε στο βουνό που ονομάζεται όρος των Ελαιών. Όλος ο κόσμος πήγαινε πρωί-πρωί στον ναό και τον περίμενε για να τον ακούσει. 
  Λκ 21, 37-38
 
Με την τεχνική Tableau Vivant - παγωμένη εικόνα - παρουσιάσαμε το πλήθος που άκουγε τον Ιησού να διδάσκει. Στη συνέχεια φτιάξαμε μια ομαδική ζωγραφιά με θέμα ο Ιησούς διδάσκει το πλήθος. Οι  μαθητές ζωγράφισαν τον εαυτό τους μέσα στο πλήθος, σε όποια στάση ήθελε ο  καθένας, έγραψαν  σε «συννεφάκι» τι θα ρωτούσαν τον Χριστό και τέλος, διατυπώσαμε τις ερωτήσεις μας και ψηφιακά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...