Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Ρόλος στον τοίχο

Συνεχίζοντας την ενότητα των Θρησκευτικών ¨Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;" μέσα από τα  Ευαγγέλια και την Παράδοση της Εκκλησίας, προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού. Διαβάσαμε το κείμενο (Μκ 2, 13-17: Κλήση Ματθαίου) και κατανοήσαμε ότι βρισκόταν  κοντά σε όλους χωρίς διάκριση.


Στη συνέχεια με την τεχνική "Ρόλος στον τοίχο" προσπαθήσαμε να περιγράψουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του τελώνη, αλλά και τα συναισθήματα και τις σκέψεις των άλλων.
Ρόλος στον τοίχο

Σε ένα μεγάλο χαρτί σχεδιάζεται το περίγραμμα μιας ανθρώπινης μορφής που αναπαριστά ένα πρόσωπο -μιας αφήγησης ή από την καθημερινή ζωή- και αναρτάται στον τοίχο. Οι μαθητές καλούνται να γράψουν εντός του περιγράμματος σκέψεις ή συναισθήματα του απεικονιζόμενου προσώπου και εκτός σκέψεις και συναισθήματα άλλων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...