Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Καρέκλα της αφήγησης

 Στην ενότητα των Θρησκευτικών ¨Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;" γνωρίζοντας τα Ευαγγέλια και την Παράδοση της Εκκλησίας, προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού ως Θεανθρώπου. Πρώτα διαβάσαμε τα κείμενα (Λκ 2, 1, 3 -7)  και (Μτ 2, 16, 13-16, 23)
από τα ευαγγέλια και στη συνέχεια ένας μαθητής υποδύθηκε τον Ιωσήφ και με την καρέκλα της αφήγησης μας περιέγραψε τα γεγονότα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του κατά τη φυγή στην Αίγυπτο. Τα παιδιά τον άκουσαν προσεκτικά και μέσα από ερωτήσεις έμαθαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ζωής του Ιησού Χριστούκαι αντιλήφθηκαν ότι ο Χριστός δεν έγινε δεκτός με τον ίδιο τρόπο από όλους τους ανθρώπους. 
Καρέκλα της αφήγησης
Ένας μαθητής κάθεται σε μια καρέκλα στο κέντρο της τάξης και αφηγείται -ως ένα συγκεκριμένο ιστορικό πρόσωπο- τα βιώματά του, εκφράζει συναισθήματα, εξομολογείται κ.λπ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...