Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κι όμως .... είναι λεμόνι

Στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας της διατροφής "Είμαι ό,τι τρώω"  πέρα από τις δραστηριότητες που ετοιμάσαμε για το βιβλίο, μιλήσαμε για τον τρόπο συσκευασίας των τροφών, παρατηρήσαμε και περιγράψαμε τα διάφορα φρούτα, λαχανικά και γενικά τα φαγητά που είχαν οι μαθητές για κολατσιό.
Σήμερα η κυρία Ενεχειλίδου Έφη, δασκάλα των αγγλικών του σχολείου μας, μας έφερε να παρατηρήσουμε κάτι.... διαφορετικό. Αναρωτηθήκαμε τι μπορεί να είναι; Πεπόνι, κυδώνι ή λεμόνι...
Το μετρήσαμε και είχε μήκος 22 εκατοστά. Μεγάλο για λεμόνι, μικρό για πεπόνι, κανονικό για κυδώνι όμως μυρίζει διαφορετικά. Τελικά, το βρήκαμε! Κι όμως ήταν λεμόνι, αλλά μας δόθηκε αφορμή να μιλήσουμε και για τις συνθήκες ανάπτυξης των φυτών.

Μήπως είναι πεπόνι;
Μήπως είναι κυδώνι;
Είναι λεμόνι 22 εκατοστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...