Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Oι προφήτες

Σήμερα κάναμε μια άσκηση συμπλήρωσης κενών με το πρόγραμμα Hot potatoes για να κατανοήσουμε το μάθημα των θρησκευτικών. Συγκεκριμένα μάθαμε ποιοι είναι οι προφήτες, το κήρυγμά τους και το έργο τους. 
Οι προφήτες

Οι προφήτες

Συμπλήρωση κενών

Συμπληρώστε τα κενά
Στα πολύ παλιά χρόνια, πριν από τον ερχομό του στον κόσμο, υπήρχαν εποχές που οι ξεχνούσαν το Θεό, τις εντολές και τις ευεργεσίες του. Αρκετές φορές μάλιστα, έφτασαν να λατρεύουν θεούς. Στον κόσμο κυριαρχούσαν η σκληρότητα και οι αδικίες προς τους φτωχούς.

Τότε ο Θεός έστελνε στον κόσμο τους , άνδρες φωτισμένους και υπάκουους στο θέλημά του. Αυτοί μιλούσαν στους ανθρώπους και τους καλούσαν σε , σε αλλαγή δηλαδή του τρόπου ζωής τους κι επιστροφή στο του Θεού.

Οι προφήτες θύμιζαν στο λαό τις ευεργεσίες του Θεού και προειδοποιούσαν πως η απομάκρυνσή του από το Θεό θα είχε άσχημα αποτελέσματα στη ζωή του. Οι προφήτες έδιναν και θάρρος στους ανθρώπους. Τους παρηγορούσαν προλέγοντας τον ερχομό του στον κόσμο, δηλαδή του Ιησού Χριστού, που θα έσωζε τον κόσμο από την .

Οι άνθρωποι έπαιρναν ελπίδα από το των προφητών και κάποιοι απ’ αυτούς μετανοούσαν. Πολλές φορές όμως οι προφήτες προέβλεπαν με από το Θεό και δυσάρεστα γεγονότα. Τότε οι άνθρωποι ενοχλούνταν από τα λεγόμενά τους και τους κακομεταχειρίζονταν. Κάποιους μάλιστα έφτασαν να τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...