Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ανακύκλωση στην τάξη

  Στο μάθημα της γλώσσας , στην ενότητά ''Ο κόσμος γύρω μας'' κάναμε ανακύκλωση. Δουλέψαμε ανά ομάδες και έτσι καταφέραμε να μεταμορφώσουμε τις χαρτοπετσέτες σε χαρτί.
   Αρχικά γεμίσαμε με νερό έναν πελώριο κουβά και αμέσως μετά μερικά παιδιά από την τάξη μας έβαλαν τα χέρια τους μέσα του και έτσι άρχισαν να ρίχνουν τις χαρτοπετσέτες . Ύστερα αφήσαμε τον κουβά με τις χαρτοπετσέτες για δύο νύχτες μέχρι να λιώσουν. Μέτα από αυτές τις δύο νύχτες , πήραμε τις λιωμένες χαρτοπετσέτες και με τη βοήθεια ενός πλαστικού ποτηριού τις βάλαμε μέσα σε ένα μπλέντερ το οποίο είχε φέρει η κυρία μας. Αφού χτυπήσαμε καλά τις λιωμένες χαρτοπετσέτες τις βγάλαμε και κάθε ομάδα τις έβαλε σε μια σήτα που από κάτω είχε ένα ταψί για να πέφτει το νερό.
  Τέλος, το χαρτί ήταν έτοιμο και έτσι η κάθε ομάδα το πήρε και ζωγράφισε πάνω του ένα όμορφο τοπίο.
    Τελικά όλες οι ζωγραφιές μας βγήκαν τέλειες και σίγουρα θα θέλαμε να το ξανακάνουμε.


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, Φωτεινούλα!
    Τώρα μάθατε πώς γίνεται η ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...