Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι άθλοι του Ηρακλή

   Ο Ηρακλής έφυγε απο τη Θήβα . Μαζί με τον ανιψιό του, τον Ιόλαο πήγε στις Μυκήνες για να υπηρετήσει πιστά δώδεκα χρόνια τον εξάδελφό του τον Ευρυσθέα.Ο Ευρυσθέας που φοβόταν τον Ηρακλή τον έστειλε να κάνει δώδεκα άθλους, δηλαδή δώδεκα δύσκολα κατορθόματα, ελπίζοντας ότι σε κάποιο από αυτά θα πέθαινε.
    Ο πρώτος άθλος του Ηρακλή ήταν να σκοτώσει το λιοντάρι της Νεμέας. Αυτό το φοβερό λιοντάρι το είχε αναθρέψει η Ήρα. Το δέρμα του ήταν τόσο σκληρό που τα σιδερένια βέλη δεν μπορούσαν να το περάσουν. Είχε τη φωλιά του σε μια σπηλιά με δύο εισόδους, στην πλαγιά ενός βουνού, κοντά στη Νεμέα της Κορινθίας. Καθημερινά κατέβαινε στην πεδιάδα του βουνού και κατασπάραζε ανθρώπους, αλλά και ζώα. Οι κάτοικοι ήταν απελπισμένοι και δεν τολμούσαν να βγουν στην εξοχή.
     Ο Ηρακλής πηγαίνοντας στη Νεμέα, πέρασε από το ιερό άλσος της πόλης, έκοψε μια αγριελιά και από τον κορμό της έφτιαξε ένα μεγάλο, βαρύ ρόπαλο. Μετά πήγε έξω από τη σπηλιά του λιονταριού και παραμόνευε πότε θα βγει έξω. Όταν αυτό φάνηκε  ο Ηρακλής το χτύπησε πρώτα με τα βέλη του. Τα βέλη του έπεσαν στη γη χωρίς να τραυματίσουν καθόλου το λιοντάρι. Αμέσως το λιοντάρι επιτέθηκε στον Ηρακλή και εκείνος το χτύπησε με το ρόπαλο. Το λιοντάρι πόνεσε πολύ και κρύφτηκε μέσα στη φωλιά του. Ο Ηρακλής τότε μάζεψε, μεγάλες πέτρες, έκλεισε τη μία είσοδο και μπήκε από την άλλη. Το ζώο βρυχήθηκε και κουνήθηκε ολο το βουνό. Όρμησε πάνω στον ήρωα και πάλευαν μία ώρα. Τέλος, ο Ηρακλής τύλιξε τα δυο του χέρια γύρω από το λαιμό του και το έπνιξε. Μετά πήρε το δέρμα του, που λεγόταν λεοντή το φόρεσε και γύρισε στις Μυκήνες. Όταν τον είδε ο Ευρυσθέας τρόμαξε πολυ [γιατί νόμιζε πως είναι το λιοντάρι της Νεμέας και διέταξε να του φτιάξουν ένα χάλκινο πιθάρι για να κρύβεται όταν νιώθει ότι κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...