Στο γλέντι που είχαμε σήμερα οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού σχολείου και όχι μόνο, οι συναδέλφισσες/οι ετοίμασαν διάφορα φαγητά και γλυκά. Σας παρουσιάζω το γλυκό της κυρίας Αθανασίας που ήταν στολισμένο στο πνεύμα των ημερών.
Συνταγή
Υλικά
2 πακέτα σαβουαγιάρ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 μόρφατ
1 τυρί Φιλαδέλφεια
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 φλιτζάνια του καφέ φρέσκο γάλα
2 κουταλάκια κοφτά νες καφέ
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μόρφατ, την άχνη, τους κρόκους και τελευταία το τυρί και τα χτυπάμε καλά. Το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να πήξει. Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε. Λίγο πριν το σερβίρισμα αφήνουμε τη φαντασία μας να το στολίσει κατάλληλα πασπαλίζοντας με κακάο.
Καλή όρεξη!!!!!!
Συνταγή
Υλικά
2 πακέτα σαβουαγιάρ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 μόρφατ
1 τυρί Φιλαδέλφεια
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 φλιτζάνια του καφέ φρέσκο γάλα
2 κουταλάκια κοφτά νες καφέ
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μόρφατ, την άχνη, τους κρόκους και τελευταία το τυρί και τα χτυπάμε καλά. Το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να πήξει. Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε. Λίγο πριν το σερβίρισμα αφήνουμε τη φαντασία μας να το στολίσει κατάλληλα πασπαλίζοντας με κακάο.
Καλή όρεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.