Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Κατά την ελληνική μυθολογία είναι δώδεκα. Κατορθώματα που έκανε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής προκειμένου να καθαριστεί για το φόνο της γυναίκας του και των παιδιών του, που είχε κάνει όταν τον τρέλανε η Ήρα. Για το σκοπό αυτό,ο Ηρακλής πήγε στο Μαντείο των Δελφών και πήρε χρησμό, με τον οποίο έπρεπε να υπηρετήσει για δώδεκα χρόνια τον Ευρυσθέα, βασιλιά της Τίρυνθας, και να πραγματοποιήσει τους άθλους που του πρόσταζε εκείνος. Οι άθλοι ήταν:
1. Σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας,που είχε ερημώσει όλη την πολιτεία
2. Η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας, ενός τέρατος με εννιά κεφάλια που ζούσε στη λίμνη Λέρνη και σκορπούσε τη φόβο στους κατοίκους της περιοχής. Στη θέση κάθε κεφαλιού που έκοβε ο Ηρακλής έβγαιναν άλλα δύο, και έτσι αναγκάστηκε όταν έκοβε ένα κεφάλι, να καίει με φωτιά το κομμένο. Ύστερα, αφού την σκότωσε , βούτηξε στο αίμα του τις σαΐτες του και τις έκανε θανατηφόρες.
3. Έπιασε το γοργό ελάφι της Κερύνειας με τα χάλκινα πόδια και τα χρυσά κέρατα και το πήγε στον Ευρυσθέα ζωντανό.
4. Σκότωσε τον Ερυμάνθιο Κάπρο, που ερήμωνε κι έφερνε τον πανικό στην περιοχή της Αρκαδίας.
5. Καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία, του πλούσιου βασιλιά με τα 3000 βόδια, από την κοπριά που είχε μαζευτεί εκεί από 30 χρόνια, που είχαν να καθαριστούν οι στάβλοι. Ο Ηρακλής τους καθάρισε στρέφοντας τα νερά του Πηνειού και του Αλφειού προς τους στάβλους, κι αυτά παρασύρανε την κοπριά.
6. Σκότωσε με τις σαΐτες του τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, που ήταν ανθρωποφάγα αρπακτικά πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά.
7. Έπιασε τον άγριο ταύρο της Κρήτης που έκανε καταστροφές σε όλη την Κρήτη, και τον πήγε ζωντανό στον Ευρυσθέα, που φοβήθηκε και τον άφησε ελεύθερο.
8. Η αρπαγή των άγριων αλόγων του Διομήδη. Αυτός ήταν βασιλιάςτων Βιστόνων στη Θράκη,
γιος του
Άρη
, που έτρεφε τα άγρια άλογά του με ανθρώπινο κρέας. Το Διομήδη τον σκότωσε ο
Ηρακλής και, παίρνοντας τα άλογά του, τα πήγε στον Ευρυσθέα αφού τα ημέρωσε. Ο
βασιλιάς των Μυκηνών τα άφησε ελεύθερα στον
Όλυμπο
, όπου κατασπαράχτηκαν από άγρια θηρία.
9. Η κόρη του Ευρυσθέα, η Αδμήτη, ζήτησε να της φέρει τη ζώνη της Ιππολύτης, της βασίλισσας των Αμαζόνων, κι ο Ευρυσθέας διέταξε τον Ηρακλή να εκτελέσει την επιθυμία της κόρης του. Ο
Ηρακλής, βρήκε τον πολεμικό λαό των Αμαζόνων και προσπάθησε να πάρει τη ζωή της βασίλισσάς τους. Ο Ηρακλής αναγκάστηκε να σκοτώσει την Ιππολύτη και να πάρει τη ζώνη.

10.Τα βόδια του Γηρυόνη, που τα φύλαγε ο Όρθρος, ένα φοβερό σκυλί. Ο Γηρυόνης
ήταν ένας γίγαντας με τρία κορμιά και τρία κεφάλια που ζούσε σ' ένα νησί του
Ωκεανού
.
Μετά από πολλές δυσκολίες σκότωσε το Γηρυόνη και το σκύλο του Όρθρο.

11. Οι Εσπερίδες ήταν νύμφες που έμεναν στον κήπο των θεών που τις είχαν διατάξει να φυλάνε τα χρυσά μήλα που βρίσκονταν εκεί και που τα είχε χαρίσει η Γη στους γάμους του Δία
και της
Ήρας
. Μαζί με αυτές τις κόρες της Νύχτας φύλακας του κήπου ήταν και ο φοβερός δράκος Λάδωνας, καθώς και ο Άτλανταςπου σήκωνε τον ουρανό. Ο κήπος των θεών βρισκόταν στα δυτικά σύνορα της γης, εκεί όπου ο ουρανός και η γη ενώνονται σ' ένα βουνό της Αφρικής. Ο Ηρακλής πήρε τα μήλα με τη βοήθεια του Άτλαντα, αφού σήκωσε αυτός για λίγο το
φορτίο του ουρανού στους ώμους του, μέχρι να κλέψει τα μήλα από τον κήπο των
Εσπερίδων ο Άτλαντας.

12.Τέλος, έπρεπε να κατεβεί στον Άδη και να ανεβάσει στη γη και να οδηγήσει στον Ευρυσθέα τον σκύλο Κέρβερο οποίος είχα 3 κεφάλια , που ήταν γιος του Τυφώνα και της Έχιδνας, είχε αδελφούς το δικέφαλο Όρθρο το σκύλο του Γηρυόνη, και τη Λερναία Ύδρα
και φύλαγε τις πύλες του Κάτω Κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...