Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Πεζοπορική περιήγηση στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη

Σήμερα η Δ' τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το βουνό του Χορτιάτη. Η πεζοπορία σε ένα τόσο όμορφο και κοντινό μέρος της πόλης μας είναι μια πολύ ωραία εμπειρία.  
Η ξενάγησή μας ξεκίνησε από  το  Ρωμαικό Υδραγωγείο, και ο ξεναγός μας κος Βασίλης μας μίλησε για την ιστορία του και τη μεταφορά νερού στη Θεσσαλονίκη.

Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Ξεκινώντας από το πάρκο κεραιών Χορτιάτη και ακολουθώντας κατηφορική πορεία 1χλμ βρεθήκαμε στην είσοδο του καταφυγίου των προσκόπων. Στη διαδρομή αυτή θαυμάσαμε απο ψηλά το Ρωμαικό υδραγωγείο, τη Θεσσαλονίκη και τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη.
Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε σε δασικά μονοπάτια κατευθυνόμενοι ανατολικά.
Ενημερωθήκαμε από τον κο Βασίλη για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και για τον
προσανατολισμό μας στο βουνό, και για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, Την άνοιξη, αγριολούλουδα σε διάφορα χρώματα ξεφυτρώνουν πλάι σε χωμάτινα μονοπάτια και οδηγηθήκαμε  σε καταπράσινες βουνοπλαγιές με φαντασμαγορική θέα.





 
 
Κατόπιν, ακολουθώντας μια ανηφορική διαδρομή 300 μέτρων διασχίσαμε την περιοχή με τα παγοποιεία και ο ξεναγός μας μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και για την ιστορία τους.
 
 
Τέλος,  ακολουθώντας το ανατολικό κατηφορικό μονοπάτι φτάσαμε στο χωριό του Χορτιάτη, μπήκαμε στο λεωφορείο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Ήταν μια διαφορετική εκδρομή, περιήγηση στη φύση και την απολαύσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...