Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η Οδύσσεια των Ωκεανών

 Σήμερα η τάξη μας επισκέφτηκε τον πολυχώρο Νόησις. Αρχικά επισκεφτήκαμε το Μουσείο Τεχνολογίας. Ξεναγηθήκαμε στο εκθετήριο αυτοκινήτων και γνωρίσαμε τις διαφορετικές μηχανολογικές τάσεις, τις εξελίξεις στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά καικατανοήσαμε με ποιο τρόπο οι οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές μεταβολές επηρέασαν την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Είδαμε οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, τετράχρονες αλλά και δίτροχες «κυρίες», από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μεταφέροντας νοερά τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της αυτοκίνησης.
 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την έκθεση αρχαίας ελληνικής  τεχνολογίας και είδαμε δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές.
Τέλος, στο Κοσμοθέατρο  στην προβολή της 3D ταινίας "Η Οδύσσεια των Ωκεανών", παρακολουθήσαμε το ταξίδι μιας μικρής φάλαινας στον ωκεανό, σε ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια ρεύματα της Γης. Γνωρίσαμε τον πλούτο των ωκεανών και ανακαλύψαμε πώς οι κλιματικές συνθήκες, το οικοσύστημα, η οικονομία και η ζωή στον πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αέναη κίνηση των θαλασσίων ρευμάτων των ωκεανών. 
 
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...