Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα

Στη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων  "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ" σε συνδυασμό με το μάθημα της Γλώσσας  Το χαρούμενο λιβάδι θέμα μας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοπρέπεια, η ανεκτικότητα και ο σεβασμός προς τους άλλους για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες αναγνωρίζουν, αποδέχονται, σέβονται και επωφελούνται από τη διαφορετικότητα, αντί να την αγνοούν ή να την αποκλείουν.
 

Αρχικά, τα παιδιά ατομικά σχημάτισαν το περίγραμμα της παλάμης τους και σε κάθε δάχτυλο έγραψαν ένα επίθετο που πιστεύουν ότι τα χαρακτηρίζει είτε εσωτερικά σε γνωρίσματα της προσωπικότητάς τους είτε σε εξωτερικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, σε ομάδες βρήκαν τα κοινά επίθετα που χρησιμοποίησαν να περιγράψουν τον εαυτό τους, αλλά και τα διαφορετικά και τα ανακοίνωσαν στην ολομέλεια της τάξης.  Κατόπιν, έγινε συζήτηση για το πώς αυτές οι διαφορές μπορούν να αποδειχτούν θετικές για όλες.
Τέλος, κολλήσαμε όλα τα περιγράμματα της παλάμης σε ένα μεγάλο χαρτί μαζί με διάφορα μηνύματα για τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...