Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες για τα παιδιά

Εκπαιδευτικός φάκελος του Μουσείου Μπενάκη όπου παρουσιάζονται  παραδοσιακά έθιμα της Ελλάδας , προσφορά του Τμήματος Εκπαίδευσης. Σε μορφή pdf, εδώ.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με αφορμή εκθέματα του Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου εδώ.

«Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» Οδηγός Δραστηριοτήτων με αφορμή την ομώνυμη παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που θα είναι διαθέσιμη online  26 Δεκεμβρίου , ώρα 18:00. Πληροφορίες και μετάδοση εδώ.

Παγκόσμια κάλαντα” Χάρτης του Δ. Χατζηγιαννάκη όπου υπάρχουν Links με video όπου  παρουσιάζονται κάλαντα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στην ιστοσελίδα του29ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται πάρα πολλές χριστουγεννιάτικες προτάσεις για παιδιά, βιβλία, ενδιαφέροντα βίντεο, διαδραστικές αφίσες που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Γ. Αντωνιάδου. Από το πλούσιο υλικό  ξεχωρίζει η διαδραστική αφίσα “Τα δώρα του χριστογεννιάτικου δέντρου”  στην οποία παρουσιάζεται συγκεντρωμένο υλικό για μικρές ηλικίες, παραμύθια, κατασκευές, τραγούδια, ταινίες, βιβλία  καθώς και οι διαδραστικές αφίσες με τα τα κάλαντα της Ελλάδας.

Χριστουγεννιάτικα!!! ”  Μια χριστουγεννιάτικη διαδραστική αφίσα της συναδέλφου Σοφίας Τσάντα με πλούσιο υλικό από το οποίο ξεχωρίζει το βίντεο με τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα έθιμα, τα κάλαντα της Μακεδονίας, η παρουσίαση με διάσημους πίνακες Χριστουγέννων και οι ταινίες “Christmas Carol” και “Όλιβερ Τουίστ”.

Το άστρο της Βηθλεέμ “.Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο video που δημιούργησε η Σοφία Τσάντα μέσω της εφαρμογής thinglink  το οποίο «διηγείται» την ιστορία των Χριστουγέννων

Ήρθαν ταΧριστούγεννα εορτή μεγάλη… Ιστορίες, ήθη, έθιμα, παιχνίδια.. ” Μια διαδραστική αφίσα για τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά .

«Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών» Μια διαδραστική αφίσα της εκπαιδευτικού Σ. Τσάντα όπου παρουσιάζονται  χριστουγεννιάτικα τραγούδια καθώς και πληροφορίες για αυτά τα  τραγούδια

Χριστούγεννα με τους  Peiramatistas” από το NOHSIS. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές-πειράματα για παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Χριστουγεννιάτικα παζλ για μικρά παιδιά της Καραπά  Βασιλικής.

Σκεψεδάκια Χριστουγεννιάτικα– Δραστηριότητες δημιουργικής σκέψης του Δημητρη Γραμμένου.

Εκτυπώσιμο Χριστουγεννιάτικο υλικό από την ομάδα του kids Project

Χριστουγεννιάτικο Escape room . Μία δημιουργία της εκπαιδευτικού Χαραλαμπάκη Μαρίας

Χριστούγεννα η γεννηση του χριστου στους πινακες διασημων ζωγραφων from Αφροδίτη Πιπεράρη

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...