Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τι σημαίνει άγιος

Στην ενότητα των Θρησκευτικών ¨Χριστιανοί άγιοι και ιερά πρόσωπα άλλων θρησκειών" ξεκινήσαμε με ιδεοθύελλα τι σημαίνει άγιος. Στη συνέχεια, αφού μελετήσαμε και γνωρίσαμε τη ζωή πολλών αγίων, καθώς και τον άγιο ή την αγία του ονόματός μας, προσπαθήσαμε να συμπληρώσουμε και να τελειοποιήσουμε με την τεχνική Σκέψου, Συζήτησε, Μοιράσου. - Think, Pair, Share. (TPS)
με θέμα: «Τι σημαίνει να είναι κάποιος άγιος;» τον ορισμό που δώσαμε στην αρχή.
Η TPS είναι μια τεχνική συνεργατικής μάθησης που εισάγει την ιδέα του «χρόνου για σκέψη και στοχασμό» στη διαδικασία της συνεργασίας. Ο χρόνος αυτός έχει αποδειχθεί, ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας των απαντήσεων που δίνουν οι  μαθητές σε ερωτήσεις που τους τίθενται και την ουσιαστική επεξεργασία τους. Αν και η τεχνική TPS φαίνεται απλοϊκή, εντούτοις είναι αποτελεσματική σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και θεωρείται ως ένας από τους θεμέλιους λίθους για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της συνεργατικής τάξης.
Αρχικά, κάθε μαθητής σκέφτηκε γύρω από το υπό διερεύνηση θέμα/ερώτημα. Στη συνέχεια έγινε αναθεώρηση των  ατομικών απόψεων και διαμόρφωση κοινών απόψεων που εκφράζουν  την ομάδα- ζευγάρ. Τέλος, έγινε καταγραφή των ιδεών και παρουσίαση σε όλη την τάξη.















Μετά την παρουσίαση όλων των ζευγαριών, έγινε συζήτηση στην ολομέλεια της τάξης και καταγράψαμε όλα τα «βιβλικά χαρακτηριστικά» της ζωής και της πράξης των Αγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...