Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια

οΣήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Γυμναστήριο Ευόσμου, για να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια" που υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Στην πρώτη οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη και την ιστορία του παιχνιδιού στην αρχαιότητα. 




Στη συνέχεια τα παιδιά εξασκήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τη διεξαγωγή ατομικών και ομαδικών παιχνιδιών όπως ο στρόβιλος, η ίυγγα, τα πεντέλιθα, το εις ώμιλλαν, το κεριτήζειν και άλλα




Στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες κατασκεύασαν παιχνίδια με πλαστελίνη και χαρτόνια  ή τα ζωγράφισαν, τα οποία πήραν ως αναμνηστικά μαζί με το δίπλωμα.



Το πρόγραμμα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια μέσα από ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας και να κάνουν πράξη το "ευ αγωνίζεσθε"
Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες γυμνάστριες για την άψογη διοργάνωση του προγράμματος και τις όμορφες εμπειρίες που μας χάρισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...