Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ψηφιδωτές εικόνες της Γέννησης


Τελειώνοντας την ενότητα των Θρησκευτικών "Χριστούγεννα: Ο Θεός γίνεται άνθρωπος", αφού διαβάσαμε την εικόνα της Γέννησης  του Χριστού  εξηγήσαμε  ότι η προσφορά και η αγάπη είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων (πέρα από τη «γιορταστική» κατανάλωση), μοιραστήκαμε. ιδέες και φράσεις για τα Χριστούγεννα, τις καταγράψαμε και ετοιμάσαμε το ψηφιακό δέντρο των ευχών, τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε, δοκιμάσαμε διάφορα γλυκά, ονειρευτήκαμε  τα δικά μας Χριστούγεννα και απαντώντας στο ερώτημα"Αν τα Χριστούγεννα ήταν...", δημιουργήσαμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες  κατασκευές, σήμερα ασχοληθήκαμε με  την εικόνα της Γέννησης με έναν διαφορετικό τρόπο.
Σχεδιάσαμε το σπήλαιο και στη συνέχεια το καλύψαμε με ψηφίδες από χρωματιστές κορδέλες. Τέλος, κόψαμε τα πρόσωπα από τις εικόνες της Γέννησης και τα τοποθετήσαμε στο σωστό σημείο.
Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση του γεγονότος της Γέννησης, οι μαθητές υπεύθυνα προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν τα πρόσωπα και να τα τοποθετήσουν στη σωστή θέση. Σήμερα πραγματικά μπορούσαν να διαβάσουν...την εικόνα. 

Ακόμη  παρουσιάσαμε την εικόνα της Γέννησης διαφορετικά, τρισδιάστατα. Βάψαμε τα πρόσωπα, τα κολλήσαμε σε ρολό από χαρτί και τα τοποθετήσαμε στη σωστή θέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...