Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Χέρια και λόγια πίσω απ' το άροτρο και τη σαΐτα

Σήμερα η τάξη μας επισκέφθηκε το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης και παρακολούθησε το πρόγραμμα "Χέρια και λόγια πίσω απ' το άροτρο και τη σαΐτα"


Περιηγηθήκαμε παρέα με τον προπαππού και την προγιαγιά στις αίθουσες του μουσείου για να μας γνωρίσουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια... Είδαμε αργαλειούς και άροτρα, δρεπάνια και χειρόμυλους, νερόμυλους και φορεσιές μιας άλλης εποχής, τότε που οι άνθρωποι για να φάνε έπρεπε μόνοι τους να φτιάξουν το ψωμί τους και για να ντυθούν έπρεπε πάλι μόνοι τους να υφάνουν τα ρούχα τους. 

Όλοι μαζί στο τέλος δημιουργήσαμε τον τρισδιάστατο πρόγονό μας, ενθύμιο της επίσκεψης για τον καθένα από μας στο Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...