Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ταξίδια στην Ελλάδα by six thinking hats

Στην τελευταία ενότητα της Γλώσσας  "Ταξίδια στην Ελλάδα" μιλήσαμε για το τι μας προσφέρουν τα ταξίδια και ειδικότερα στην Ελλάδα και τοποθετηθήκαμε με την τεχνική των έξι σκεπτόμενων καπέλων.
Χωριστήκαμε γρήγορα σε ομάδες, φορέσαμε το καπέλο της ομάδας μας και στρωθήκαμε  στη δουλειά.


Το κόκκινο καπέλο συμβολίζει τη διαίσθηση, το ένστικτο και τα συναισθήματα. Επιτρέπει στο άτομο να εκφράσει μια διαίσθηση χωρίς να τη δικαιολογήσει.
Τα κόκκινα καπέλα έγραψαν:
Η Ελλάδα έχει τα πιο όμορφα νησιά για ταξίδια και τις πιο καθαρές θάλασσες για μπάνιο.
Εγώ στην Ελλάδα δεν κάθομαι. Θα πάω σε άλλα μέρη να γνωρίσω και τη δική τους ιστορία.
Ποιος πάει τώρα ταξίδια στην Ελλάδα; Φασαρία, κόσμος, τουρίστες... Και τη ζέστη πού την πας!
Εγώ μένω Ελλάδα.Έχει τη μεγαλύτερη ιστορία. Οι άλλες χώρες την τύφλα τους δεν ξέρουν. 

Το πράσινο καπέλο αποτελεί το καπέλο της δημιουργικότητας, των εναλλακτικών προτάσεων, των στοιχείων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, των προκλήσεων και των αλλαγών.

Τα πράσινα καπέλα έγραψαν:
 
Υπάρχουν πολλές προτάσεις για διακοπές. Αν διαθέτεις χρήματα, μπορείς να πας και κάπου πιο μακριά. Διαφορετικά κάνε ένα μικρό ταξιδάκι κάπου κοντά.
Τα ταξίδια σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να γνωρίσεις καινούρια μέρη και ανθρώπους.
Μπορείς να ταξιδέψεις είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα για να δεις διάφορα αξιοθέατα. Σίγουρα κάτι θα κερδίσεις.
Ναι στα ταξίδια! Ένα ταξίδι πάντα έχει να σου δώσει πολλά και πάντα ανακαλύπτεις νέα πράγματα που δεν τα ήξερες ή που τα ήξερες, αλλά δεν τα είχες ζήσει.
Ζωγράφισαν
 

Το κίτρινο καπέλο συμβολίζει την αισιοδοξία και τη θετική λογική.
Τα κίτρινα καπέλα έγραψαν 
Κάνουμε ταξίδια στην Ελλάδα για να βοηθήσουμε στην οικονομία της χώρας μας. Έχουμε μαγικές παραλίες, όμορφα νησιά και πολλά αρχαία για να δει κάποιος. Μένουμε Ελλλάδα!!!
Προτιμάμε τα ταξίδια στην Ελλάδα γιατί έχει τα καλύτερα αξιοθέατα και την καλύτερη κουζίνα.
Τα ταξίδια στην Ελλάδα μας βοηθούν να μάθουμε καλύτερα την ιστορία της.
Εάν μπορούμε, να κάνουμε ταξίδια στην Ελλάδα.Γνωρίζουμε νέους τόπους, βλέπουμε μουσεία, δοκιμάζουμε τα φαγητά της κάθε περιοχής.
Ζωγράφισαν
 

 
 
Φορώντας το μαύρο καπέλο αξιολογούμε τα πιθανά προβλήματα, τον κίνδυνο, τις δυσκολίες, τις αρνητικές πλευρές και τις επιπτώσεις.
Τα μαύρα καπέλα έγραψαν
Ταξίδια στην Ελλάδα;Φυσικά... και όχι. Πάτε καλά; Δέκα χρόνια ταξίδια στην Ελλάδα κάνω. Να πάω στο εξωτερικό να δω και κανέναν ηθοποιό.
Ταξίδια; Είστε με τα καλά σας. Στο εξωτερικό ζαλίζομαι, στην Ελλάδα βαριέμαι. Καλύτερα να αράξω στον καναπέ και να μην κάνω τίποτα.
Φαντάσου να πηγαίνω σε κάποιο νησί, να χτυπήσει το πλοίο σε ύφαλο και να βουλιάξει. Τί γίνεται τότε;
Ταξίδια στην Ελλάδα; Με ρωτάς κιόλας...Μα φυσικά και όχι. Εγώ τζάμπα λεφτά δεν πετάω και να είναι και καλοκαίρι. Χίλιες φορές στο εξωτερικό. 
 
Αφού τελειώσαμε  την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, βγάλαμε τα καπέλα, βγήκαμε  από τον ρόλο μας και επιλέξαμε ατομικά πλέον και αιτιολογημένα το καπέλο (οπτική) που μας αντιπροσωπεύει περισσότερο.
Συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι όλους μας αντιπροσωπεύει το πράσινο καπέλο γιατί ένα ταξίδι πάντα έχει να σου δώσει πολλά και πάντα ανακαλύπτεις νέα πράγματα που δεν τα ήξερες ή που τα ήξερες, αλλά δεν τα είχες ζήσει. Όμως ταυτιζόμαστε και με το κίτρινο καπέλο και ...Μένουμε Ελλάδα για να ενισχύσουμε την οικονομία της χώρα μας και γιατί Ελλάδα είναι μόνο μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...