Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Εκδρομή στη Βεργίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για βεργιναΤην Τετάρτη 7 Ιουνίου πήγαμε επίσκεψη με το σχολείο μου στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Είδαμε τους τάφους του Βασιλιά Φίλιππου και του γιου του Μ.Αλέξανδρου, τοιχογραφίες με θέμα το κυνήγι και την αρπαγή της Περσεφόνης, κίονες δωρικού ρυθμού.
Θαύμασα τα κτερίσματα του Φίλιππου και τα όπλα του. Μάλιστα η πανοπλία του ήταν φτιαγμένη ακριβώς γι αυτόν που ήταν κουτσός.
Είδα και τα προσωπικά του αντικείμενα που τα χρησιμοποιούσε καθημερινά. Με εντυπωσίασε η πόρτα του τάφου του με μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος της από όπου οι τυμβωρύχοι έβαζαν μικρά παιδιά να κλέβουν κτερίσματα. Είδαμε φωτογραφίες από τις ανασκαφές με τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο.
Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να ξαναπάω μια μέρα! Ένιωσα σαν να ήμουν στο βιντεοπαιχνίδι tomb raider αλλά σε 3D!
Γράφει ο Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...